5 Creatieve Corona-tips

Het zijn gekke tijden, maar we doen er alles aan om Corona samen in te dammen. Samen letten we op onze hygiëne, samen houden we afstand, samen blijven we binnen & samen overwinnen we dit.

Ik geef je alvast 5 creatieve tips mee om deze periode samen met je kinderen te overbruggen. Leren doe je namelijk niet alleen op school. Dat doe je de hele tijd en mits een beetje begeleiding hebben je kinderen weer iets nieuws ontdekt in deze wereld op een speelse manier.

En we hebben ook een speciale promotie voor het boek Vuile vingers. Scrol naar beneden voor meer info!

De lente is op komst, het zonnetje komt al eens piepen. Perfect om op ontdekkingstocht te gaan in de tuin, het bos of het park.

 1. Verzamel

  Wat kan je er allemaal verzamelen? Misschien kunnen ze deze periode wel een ‘schatkist’ van mooie spullen maken. Een zachte steen, een mooie tak? Kijk eens op een andere manier naar de wereld & kom als een rijk man terug van je ontdekkingstocht. Thuis kan je je vangst bewonderen en er misschien wel een gek kunstwerk van maken.

 2. De insectenwereld ontdekken

  Ga naar buiten, gewapend met een bokaal & een vergrootglas. Ga op zoek, met je neus in het gras, naar de kleine insectenwereld. Hoe zien ze er uit? Wat maakt een insect een insect? En waarom is een spin dan geen insect? Vinden ze er eentje? De euforie is altijd groot 🙂 Zet de insecten voorzichtig in de bokalen. Zo kunnen de kinderen ze bestuderen van alle kanten. Geef ze daarna hun vrijheid terug en ga binnen verder aan de slag.
  Je kan hen verschillende foto’s van insecten laten zien. Er bestaan er ontelbaar veel en sommigen zijn heel speciaal. Teken met hen een insect naar voorkeur na. Eerst het hoofdje en het lijfje. Dan de pootjes en de vleugels. Zijn er nog kleine details die je vergeten bent?

 3. Maak zelf een zoemend beestje

  Van wegwerpmateriaal in huis kan je gemakkelijk je eigen insectje maken. Een kurk voor het lijfje, een stukje plastic uit een fles voor de vleugels & speldjes voor de voelsprieten. Hang ze voor de raam of prik ze op een satéstokje en zet ze in de tuin/een bloempot. Het is een opdracht uit het boek Vuile vingers. Dus lees de opdracht hier gerust nog eens in na of bekijk het filmpje.

   

 4. Je eigen bloemenpers

  Ook leuk is om in de voorjaarszon op zoek te gaan naar mooie bloemen, blaadjes & kleine plantjes. Leg ze thuis tussen wat krantenpapier en wat karton. Zet er wat gewicht op en je hebt je eigen bloemenpers. Je kan hier uiteraard ook verder mee experimenteren. Stop er een fijn stukje citroen, appel, tomaat, wortel, … bij. Laat het een aantal weken drogen en check regelmatig of het krantenpapier niet vervangen moet worden. (Te vochtig maakt dat bloemen wat bruin kunnen uitslaan) Maak hier achteraf een leuke tekening of kaart mee.

 5. Opruimen is een feest

  Ook het opruimen kan een spel zijn. Maak het leuk! En het is superactueel! Leg hen uit hoe bacteriën werken adhv het filmpje hieronder. Maak vervolgens -na uiteraard alles is opgeruimd- een schuimparty. En als ze dan toch bezig zijn: laat ze ineens het aanrecht poetsen. En de tafel. En … 😉

In het boek Vuile vingers staan nog enorm veel leuke opdrachten om eens uit te proberen. Maak zoutdeeg, doe een bootjesrace in bad, stempel, schilder, enzovoort. Speciaal voor jullie is er nu een speciale korting. Je kan het boek Vuile vingers nu online kopen met 10% korting! Een beetje online inspiratie shoppen in deze tijden, kan geen kwaad :-p
Neem snel een kijkje via deze link en gebruik de code: JBM20 (Actie niet meer geldig.)

En voor de rest: verzorg jezelf. Zorg voor elkaar. De wereld lijkt even stil te staan. Ineens stopt de ratrace en appreciëren we dingen die anders zo voor de hand liggend waren. Verbijsterd kijk ik naar wat er om ons heen gebeurd, maar ook met veel respect & dankbaarheid. Allen apart binnen, zijn we nog nooit zo samen geweest.

Take care!

Wil je op de hoogte blijven van creatieve tips? Volg & like ons op instagram of onze facebook-pagina Vuile vingers.

Contact

contact@lynnbruggeman.be
  Vuile vingers
  Vuile vingers