Workshops voor scholen

Voor klassen:

Wil je graag een inspirerende creatieve workshop voor je klas?
Bekijk dan hier het aanbod.

 

Voor leerkrachten:

Nood aan een frisse wind in je beeldlessen? Ben je uitgekeken op Pinterest? Of krijg je al kriebels als je denkt aan de chaos en de rommel die het met zich meebrengt? Misschien is deze inspiratieworkshop voor leerkrachten wel iets voor jou.

Deze bijscholing geeft je enkele handvaten om er zelf aan te durven beginnen. Je bekijkt hoe je zo’n les kan aanpakken, je leert alternatieven zoeken en gaat zelf creatief aan de slag. Het is een inspiratiemoment voor het leerkrachtenteam. Je krijgt nieuwe frisse ideeën & heel concrete tips om er samen met je leerlingen in te vliegen!

Deze coaching zet in op de plezierbeleving van zowel leerling als leerkracht en kan op maat van de school/leerkrachten gegeven worden.

 • Doelstellingen:
  -Als eerste onderzoeken we de obstakels die horen bij een beeldatelier en zoeken we gepaste alternatieven.
  -We bekijken waar de nadrukken liggen in een beeldatelier en gaan aan de slag met kleine creatieve opdrachten
  om het ‘out-of-the-box-denken’ te stimuleren.
  -Tot slotte bespreken we hoe je je kan inspireren en plezier beleven in een beeldatelier.
 • Voor wie: leerkrachten in het basisonderwijs
 • Plaatsen: max. 10 deelnemers
 • Duur: 2 uur
 • Locatie: Vuile vingers komt naar jou toe.

 

Een inspiratiemoment op maat van de school kan langer duren indien gewenst. Leerkrachten krijgen kant-en-klare lesvoorbereidingen voor toffe beeldlessen die rekening houden met de lesthema’s. Neem gerust contact op voor meer info.

Voor het creatief gedeelte kan gekozen worden uit: bellenblaasdruk, spetterkwettervogels, marmeren, waterverftechnieken, stempelbattle, action jackson, slazwierderkunst, actief tekenen (op muziek)

‘Het was een leerrijke en fijne dag. Tof dat we ook zoveel dingen konden uittesten.’
‘Als je de uitleg hoort, krijg je zin om eraan te beginnen en om te experimenteren.’


Voor leerkrachten en hun klas:

Daarnaast is het ook mogelijk om de 2 te combineren: eerst een creatieve intro voor de leerkrachten en daarnaast een workshop in je klas. Je bekijkt zo hoe je dit nu in de praktijk kan omzetten. Als leerkracht kan je hier observeren en mee begeleiden. Deze workshop kan op maat van de klas gemaakt, neem hiervoor contact op.

Contact

contact@lynnbruggeman.be
  Vuile vingers
  Vuile vingers