Bedbeesten & Kampkapiteinen

Het mooie weer is even weg. Niet echt ideaal om buiten te spelen. Maar… perfect om een kamp in je kot te bouwen! Yes! Waar bouw jij je kamp? Op je bed? Of er onder? Schuif je de zetels tegen elkaar en wordt dat je uitvalsbasis?

Nog leuker wordt het als we gekke bewoners maken voor ons kamp. In deze creatieve tip pimpen we onze oude t-shirten tot grappige bedbeesten & kampkameraden om het feestje compleet te maken!

 1. Heb je je kledingkast nog niet opgeruimd? Nu is de kans! Ga op zoek naar t-shirts of zachte truien met lange mouwen. Of misschien vind je wel een leuke met streepjes in de kringloopwinkel? Probeer niet te donkere kleuren te kiezen.
  Wat we hier doen heet recycleren. Weet je wat dat betekent? Dan hergebruik je oude spullen die je wilde weggooien. Eigenlijk gaan we zelfs nog een stapje verder dan recycleren. We maken iets helemaal nieuws & leuks met oude afgedankte dingen. Dan heet het ‘upcyclen’.
 2. Steek een kartonnetje tussen het shirt zodat er niets doorheen komt.
 3. Wat voor gek gezicht mag je bedbeest krijgen? Lacht hij? Zet hij grote ogen op? Teken met een donkere stift ogen, een neus en een mond.
 4. Schilder deze in met witte verf. Heb je dit niet? Geen probleem dan sla je deze stap gewoon over!
 5. Als de verf droog is, teken je met een zwarte alcoholstift mooi rond de ogen. Teken nu ook de pupillen. Dat zijn de zwarte bolletjes die je ziet in je ogen. Met stift teken je nu ook rond de mond. En misschien ook tanden? Of een tong met een rode alcoholstift? Vergeet ook het neusje niet. Maak het zo gek je zelf wilt: wimpers, wenkbrauwen, blozende wangen, een baard of snor? Het kan allemaal!
 6. Draai nu je t-shirt binnenstebuiten.
 7. De onderkant van de t-schirt en de mouwen naai je toe. Vind je dat moeilijk? Dan kan je ook gewoon het nietjesmachien gebruiken.
  Steek een stevige draad door een naald. Aan de andere kant van het touwtje maak je een knoopje. Nu kan je van links naar rechts (of andersom) naaien door je naald telkens door de stof heen te steken. Van onder, naar boven. En van boven terug naar onder. Enzovoort.
 8. Draai de t-shirt terug andersom via het nekgat.
 9. Heb je bij het opruimen ook veel slechte kledingstukken gevonden die je toch niet meer draagt? Sokken met gaten, versleten handdoeken, oude sjaals of dingen die te klein zijn. Panty’s, vodden, zelfs restjes wol of gewoon kussenvulsel kan. Deze steek je nu allemaal langs het nekgat in je bedbeest. Duw ze goed in de mouwen en tot in de hoekjes. Vul de t-shirt tot helemaal bovenaan. Kan er niets meer bij?
 10. Als laatste kan je de bovenkant toenaaien.
 11. Tadaa! Daar is je bedbeest! Die met de streepjes wordt mijn ‘Kampkapitein’. En Baardbakkes & Flashvogel mogen het kamp mee bewaken!

 

En uiteraard kan je zo ook gewoon je oude kleren pimpen. Dan gebruik je best wel textielverf- en stiften.

 

Wil je op de hoogte blijven van onze creatieve tips? Volg & like ons op instagram of onze facebook-pagina Vuile vingers. Voor meer leuke & inspirerende opdrachten, kan je ook eens het dikke knutselboek ‘Vuile vingers’ eens bekijken.

De doelstellingen op een rijtje: kinderen leren
-tekenen & schilderen
-over recyclen & upcyclen
-verbindingstechnieken kennen (naaien of nieten)
-hun fantasie gebruiken
-out of the box denken

 

Contact

contact@lynnbruggeman.be
  Vuile vingers
  Vuile vingers