De Grote Rede schrijft over onze Doedoos ‘Op drift’

Binke D’Haese schreef een mooi artikel in De Grote Rede, het informatieblad over kust en zee. Onze Doedoos ‘Op drift’ was geïnspireerd op de opdracht ‘Bootjes race’ uit het knutselboek ‘Vuile vingers’. En dit paste natuurlijk perfect in hun katern ‘educatie & zee’.

Sarah (van Doedoos/Blenders) & ik vertelden Binke waar het ook alweer allemaal begon. We hadden het over onze visie. En waar wij graag veel aandacht & waarde aan hechten. Zelfs herinneringen aan de scouts & het vlotten bouwen werden opgerakeld.

We zijn alvast heel blij met dit artikel en hopen zo nog véél meer kinderen aan te sporen tot bouwen, spelen, experimenteren, onderzoeken & uiteraard: er plezier aan beleven!

“Lynn en Sarah, vroeger bouwden ze samen vlotten in de scouts, vandaag willen ze kinderen zoveel mogelijk zelf laten experimenteren. Lynn Bruggeman, auteur van knutselboek Vuile Vingers en Sarah Ostyn, projectmanager bij vzw Blenders, bundelden hun gemeenschappelijke passies in een educatief project met een knipoog naar de zee: de DoeDoos Op Drift.”

“Wat hebben wetenschappers, kunstenaars en kinderen met elkaar gemeen? Oplossingen verzinnen voor nieuwe problemen! Dit doen ze door te experimenteren, te verbeelden en out-of-the box te denken. Vaardigheden die Lynn in haar knutselboek en workshops maar wat graag aanmoedigt. Vele jaren in het kunstonderwijs leidden tot een duidelijke visie: ga uit van de kinderen als onderzoekers en laat hen zoveel mogelijk experimenteren.”

Lijkt zo’n doedoos vol creatieve bouw & speelpret jou iets voor de laatste dagen van de verlengde herfstvakantie? Of past deze misschien binnenkort wel op het verlanglijstje van dochter/zoonlief? Neem dan gerust een kijkje hier en geniet van de actie mét het dikke knutselboek ‘Vuile vingers’.

Lees het hele artikel hier:

Contact

contact@lynnbruggeman.be
  Vuile vingers
  Vuile vingers