Dynamoproject in de kijker: ‘Lichtgevende diepzeedieren’

Ken je de dynamoprojecten van Cultuurkuur al? Het is een geweldige kans om hiermee kunstenaars naar je school te krijgen! Onze Vuile Vingers werden gevraagd door leefschool De Dageraad in Antwerpen.

Het werd een superfijn project voor de eerste -en tweedejaars rond het thema ‘diepzee’. In april hebben ze een optocht en een expo en daar wilden we uiteraard wel wat moois voor bedenken! In verschillende workshops gingen we met de kinderen aan de slag om vissen, kwallen en inktvissen te maken. Ze staken de handen uit de mouwen, smosten er naarstig op los (jawel, vuile vingers bij de vleet) en het resultaat mag gezien worden! De visjes bewegen heel mooi dankzij hun vinnen van plastic. De lieve kwalletjes zijn een lust voor het oog en de grappige inktvissen zijn echt het symbool van onze samenwerkingen. Want zonder de flinke 5de en 6de jaars was dit niet mogelijk geweest. Zo mooi om hen allemaal te zien samen werken en nog mooier werd het op het einde als we de lichtjes aanstaken van onze diepzeedieren. Een magisch momentje! Wat ben ik benieuwd naar de stoet en de expo in april 🙂 Ben je toch al nieuwsgierig wat ze gemaakt hebben? Hieronder vind je alvast een sneak peek. Fijne sfeerbeelden van het proces en resultaat. Kijk je mee?

Beginnen je vingers ook al te kriebelen? Bekijk dan eens deze twee creatieve knutselboeken ‘Vuile vingers’ en ‘Kleurenbuffet’. Doeboeken die ik speciaal schreef voor kinderen en hun ouders/leerkrachten, om hen creatief uit te dagen en te prikkelen, zodat ze naar hartelust kunnen experimenteren en volop kunnen ontdekken op hun creatief avontuur vol verwondering & plezier.

Wil je op de hoogte blijven van onze creatieve tips & workshops? Volg & like ons op instagram of onze facebook-pagina Vuile vingers.

Contact

contact@lynnbruggeman.be
  Vuile vingers
  Vuile vingers