Feestelijke Vuile vingers

Het is feest! Om verschillende redenen 😀

Na een lange winterslaap, begint er terug van alles te borrelen bij Vuile vingers. Tijdens de voorbije maanden hebben we er alles aan gedaan om de creatieve tips tot bij jullie te krijgen. Zo kan je een leuke pagina terugvinden met al onze creatieve coronatips. Daarnaast benoemde Klascement, een platform voor leerkrachten, ons tot één van de strafste ‘bouwers’. En uiteraard is er altijd nog onze pagina op facebook en instagram waar je inspiratie kan opdoen.

Maar het kriebelt ook terug om er écht in te mogen vliegen. Stilletjes aan durven we terug dromen van een seizoen waarin we kinderen weer mogen inspireren en uitdagen met leuke creatieve workshops. We smeden plannen & bouwen aan nieuwe ideeën. En er staan alvast ook heel concrete leuke activiteiten op de agenda. Yes!

En er is nog meer feestelijk nieuws, want ondertussen is Vuile vingers uitgegroeid tot een klein fijn team van 5 enthousiaste lesgevers. Om jullie nog meer te kunnen laten proeven van verfrissende creatieve workshops. Met elk een artistieke achtergrond (grafische vormgeving, theaterkostuumontwerp, fotografie, film, beeldende kunsten,…), kunnen we onze ervaringen en vaardigheden delen met kinderen. Ze leren hoe een artistiek proces tot stand komt. Dat dat een uitdaging kan zijn, maar ook voldoening kan geven. Dat het even goed al eens mis kan gaan, maar dat ze ook ervaren dat dit niet erg is. Meer nog, een ‘fout’ kan inspiratie geven. Je leert er mee omgaan en een situatie naar je hand zetten. Creativiteit is een belangrijke tool om te kunnen groeien. Het leert je flexibel zijn en out of the box te denken. Onze docenten, die tevens ook een pedagogisch diploma hebben, begeleiden de kinderen doorheen dit creatief proces met veel plezier! Vuile vingers wil kinderen doen groeien. Met kunst & creativiteit geven we hen de ruimte om zelfzeker te zijn, kritisch na te denken en met een open blik naar de wereld te kijken (bekijk hier de visie van Vuile vingers en het bijhorende dikke creatieve doeboek ‘Vuile vingers’).

 

Zo mocht Susan alvast de allereerste workshop geven. Eindelijk terug enthousiaste creatieve kinderen! In de krokusvakantie gaf ze de workshop ‘Vrolijke vlaggetjes’ in het Oude Badhuis in Antwerpen. Door kleurrijke plastic zakken te verwarmen, maakten de kinderen originele, feestelijke vlaggetjes. Maar er is nog meer feest. Deze maand is het namelijk Jeugdboekenmaand en het thema dit jaar is ‘feest’. Hiervoor steken we natuurlijk graag de armen uit de mouwen. Een leuke workshop met kinderen zat er nog niet in, maar met deze feestelijke ‘boekentaarten’ hebben we alvast Bib Kiel in Hoboken opgevrolijkt.

Wil je jouw kinderen ook zo’n creatieve ervaring geven? Heb je een enthousiaste klas of organiseer je vaak creatieve momenten als bibliotheek, jeugddienst,…? Neem dan zeker eens een kijkje en ontdek onze inspirerende workshops. Wij staan, met heel veel zin, klaar om er weer in te vliegen! We kijken er enorm naar uit om kinderen dat geweldig moment van verwondering & voldoening te geven. We maken er graag iedere keer opnieuw weer een feestje van. Heb je vragen of ben je op zoek naar een project op maat? Aarzel dan zeker niet ons te contacteren.

Tot snel!
Feestelijke & vrolijke groetjes,
Het Vuile vingers-team,
Lynn, Susan, Alice, Dorien & Sam

Contact

contact@lynnbruggeman.be
  Vuile vingers
  Vuile vingers