Ge(mond)maskerd feest: Tip voor carnaval

Binnenkort is het feest & laten we alle zottigheid buiten! Carnaval komt eraan! Met deze leuke en grappige opdracht wordt het gegarandeerd lachen geblazen! Bij oudere kinderen kan je deze activiteit zelfs coronaproof maken met maskertjes. We verwerken ze in deze vrolijke opdracht.

  1. Ga op zoek in tijdschriften naar grote ogen. Ze zeggen vaak dat ogen spreken, dus deze gaan het grootste effect hebben. Knip ze uit en plak ze op je vinger, hand of op een stokje. Hou ze voor je gezicht en laat iemand een foto trekken om te zien hoe je gezicht op slag kan veranderen.
  2. Probeer het uit met een neus, mond, oren, … Kijk in de spiegel of het effect leuk is. Hoe expressiever het knipsel (bv. een roepende mond, een kusmondje, met een tong eruit, …), hoe groter het effect. Gebruik ook je eigen gezichtsexpressie om het beeld nog krachtiger te maken.
  3. Ga nog een stapje verder en gebruik al je creativiteit & fantasie. Teken zelf ogen, een bril, wenkbrauwen, … Misschien worden deze laatsten wel ineens een snor? Speel met je tekeningen, knipsels & gezichtexpressies. Plak ze op een mondmaskertje of maak er zelf eentje. Heb je een bril? Superleuk! Plak er voorzichtig met plakband ogen op.
  4. Gebruik je vermomming voor carnaval. Welke leuke dingen kan je nog bedenken om je mondmasker mee te versieren? Krijg je ineens een baard? Of word je dankzij al die maskertjes ineens een mummie?
  5. En jawel ook valentijn komt dichterbij. Stuur een gekke foto met een grappig kusmondje naar iemand die je heel graag ziet. Of maak er een leuk kaartje van en schrijf er een lieve boodschap bij.

Laat je fantasie de vrije loop en laat je alvast inspireren door de foto’s hieronder.
(Lees verder onder de foto’s.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel plezier ermee!
Ik liet me alvast ook even gaan ?

 

 

Wil je op de hoogte blijven van onze creatieve tips? Volg & like ons op instagram of onze facebook-pagina Vuile vingers. Voor meer leuke & inspirerende opdrachten, kan je ook eens het dikke knutselboek ‘Vuile vingers’ eens bekijken.

De doelstellingen op een rijtje: kinderen leren
-tekenen & knippen
-expressief te zijn
-hun fantasie gebruiken
-out of the box denken
-werken rond een bepaald thema (carnaval & valentijn)
-hoe ze zelf een onderdeel kunnen zijn van een kunstwerk (body art)
-foto’s nemen (media)

 

 

Contact

contact@lynnbruggeman.be
  Vuile vingers
  Vuile vingers