Jackson Pollock in Brussel

Zalig! We trokken met heel het atelierklasje in GC Op-Weule naar buiten met dat prachtige weer om iets heel leuk te doen. Samen bekeken we de kunstenaar Jackson Pollock die bekend is geworden door zijn aparte manier van werken: ‘action painting’. En aan actie ontbrak het niet. We staken de handen uit de mouwen en ontdekten wat we allemaal met verf konden doen: spuiten & spetteren, morsen & vegen, … We bedachten zelfs nog extra technieken die Jackson Pollock zeker had willen uittesten! Zo gingen de kinderen zelf aan de slag met hun rug naar het doek en goten & spoten ze verf zonder te kijken! Ze leefden zich helemaal uit en vonden het heerlijk om ook eens kunst te kunnen maken zonder er hard over na te denken. Het was een hele spontane, fijne én kleurrijke oefening.

Volgende week bedenken we een heel grappig & gek vormenbeest. Wij zijn alvast benieuwd hoe deze werkjes er weer uit gaan zien 🙂

Wil je op de hoogte blijven van onze creatieve tips & workshops? Volg & like ons op instagram of onze facebook-pagina Vuile vingers.

Contact

contact@lynnbruggeman.be
  Vuile vingers
  Vuile vingers