Magische knutselkersttip

Nog twee weken en dan is het kerstvakantie. Om al helemaal in de sfeer te komen, geef ik jullie nog een heel leuke tip mee!
Het is een eenvoudige opdracht waar je uren zoet mee kan zijn. Want we creëren een magisch effect! In deze donkere dagen gaan we spelen we met licht. Hou je klaar, want het wordt supergezellig!

Je hebt niet veel nodig

Alleen papier, een spiegeltje en de zaklampfunctie van je telefoon. Je kan kleine spiegels vaak goedkoop vinden. Of probeer het met een oude cd. Dat werkt ook, maar heeft een ander effect. In de kringloopwinkel vind je beiden vast & zeker!

Hoe?
  1. Als je denkt aan winter & kerst, wat komt er dan in je op? Een kerstboom, sneeuwman, kerstbal, hertje, enz. Teken op papier je figuurtje en knip dit uit. Prik of snij gaatjes in je figuurtje waar je het nodig vindt. Bijvoorbeeld voor de ogen en de knopen van de sneeuwman.
  2. Plak je figuurtje voorzichtig op het spiegeltje
  3. Doe de lichten uit en schijn met de zaklamp van je telefoon op het spiegeltje. Nu wordt het leuk! Hou je spiegeltje dicht bij een witte muur en beweeg de spiegel of je lamp heen en weer. Kan je het laten reflecteren naar het plafond? Kijk wat er gebeurt. Wanneer zie je jouw figuurtje het beste? Trek hier een foto van. Deze kan je afdrukken en gebruiken als leuk kaartje.
  4. Stel dat nu een groep kinderen met hun spiegeltje en een lamp in de aanslag hiermee spelen. Hoe gezellig zou dat niet zijn! Een soort van zelfgemaakte discobol waarbij op muren en plafonds overal leuke lichtjes en figuren opduiken!
  5. Maak een wel heel speciaal moment van het voorlezen van de nieuwjaarsbrieven. Op de achterkant van de spiegel plak je je brief & wensen. (Laat je inspireren door de spiegel en schrijf bv. ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. 2021 wordt pas echt plezant!’)
    Tijd om je nieuwjaarsbrief voor te lezen? Maak het dan donker in huis en gebruik de zaklamp van je telefoon om je brief voor te lezen. Op het einde draai je ‘je brief’ om en kan je zo met de zaklamp je figuurtje laten spelen op de muren en het plafond. Keitof!
Tip

Laat jongere kinderen ook experimenteren met deze leuke opdracht! Spelen met licht is altijd fun! Wil je met hen ook een figuurtje maken? Help hen dan bij het knippen. Of maak een sjabloon voor hen en leg dit op het spiegeltje. Dit kunnen ze dan tamponeren met verf.

Ben je nog op zoek naar een leuk kerstcadeau voor jouw creatievelingen? Bekijk dan de superdikke inspirerende knutselboeken ‘Vuile vingers’ & ‘Kleurenbuffet’. Het zit boordevol verfrissende & uitdagende opdrachten!

 

 

Op het plafond ziet het er zo uit:

 

Wil je op de hoogte blijven van onze creatieve tips? Volg & like ons op instagram of onze facebook-pagina Vuile vingers.

Contact

contact@lynnbruggeman.be
  Vuile vingers
  Vuile vingers