Knutseltip voor Sint & kerst

De dagen worden sneller donker. De Sint is in het land. Straks is het Kerstmis en Nieuwjaar. En wat doe je hier dan rond in een beeldende les? Wil je ook niet elk jaar hetzelfde maken met je kinderen? Leg de watten voor de baard van Sinterklaas maar opzij. 😉 Hieronder geef ik je een opdracht mee die je zowel voor Sinterklaas kan gebruiken als voor een nieuwjaarsbrief of gewoon omdat het leuk is om te doen.

In het filmpje gebruik ik een kaars, ecoline en zout. Superfijn om er mee te gaan experimenteren. Gebruik eens andere kleuren. Of dikkere korrels zout. Probeer eens wat wolken of huizen te tekenen met de kaars. Enz. Daarnaast is het een perfecte steam-opdracht. Wat zijn de eigenschappen van zout? En waarom reageert de vettige kaars zo met het water?
Deze les is gebaseerd op een workshop uit het boek ‘Vuile vingers’. Daar staat ook nog bij dat je oploskoffie kan gebruiken. Maar er zijn nog meer opdrachten die je kunnen inspireren. Misschien is het wel een ideaal cadeautje voor die brave kindjes? Of toch maar gewoon lekker voor onder jouw kerstboom? 😉
Ondertussen heb ik 2 creatieve doeboeken gemaakt die je kunnen inspireren en een gezellige knutselnamiddag garanderen. Meer info vind je op: Krijg je de knutselkriebels te pakken? ‘Vuile Vingers’ & ‘Kleurenbuffet’.

Veel plezier ermee!

Wil je op de hoogte blijven van onze creatieve tips? Volg & like ons op instagram of onze facebook-pagina Vuile vingers.

Contact

contact@lynnbruggeman.be
  Vuile vingers
  Vuile vingers