Deze kinderen veroverden het KSMKA!

Veroveren deze kinderen het KMSKA? Het antwoord is: ‘JA!’ Hoe tof is dat! We zijn erbij! We deden mee met de grote wedstrijd van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen. Er werden meer dan 2500 kunstwerken ingediend en wij eindigden…(tromgeroffel) op … de … 8ste plaats! Ongelooflijk! Dus zowel de professionele jury en het publiek zorgden ervoor dat we mee mogen doen aan de Nationale Expo, waarbij ons kunstwerk komt te hangen in één van de grootste en bekendste musea van Antwerpen.

We zijn erbij! Yes! En dat is natuurlijk dankzij al jullie hulp! Dankjewel om allemaal massaal te stemmen, reclame te maken, wol te verzamelen & doneren, om samen met de kleine kunstenaars er aan mee te werken. Dankjewel allemaal om dit mee mogelijk te maken! Ik ben er heel blij mee en ik niet alleen! Met al mijn klassen zijn we ondertussen gaan kijken naar ons mooie kunstproject in het museum. Wat een trotse, enthousiaste snoetjes! En uiteraard zijn we dan ook het grote werk van Rubens gaan bekijken. Deze kinderen hebben we een geweldige ervaring kunnen meegeven. Iets wat deze kleine kunstenaars in spé niet snel gaan vergeten.

De expo, en dus ook ons kunstwerk, zal te bewonderen zijn in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen van 22 december tot 22 januari.

 

Het project:

Met al mijn leerlingen én hun ouders, leerkrachten,… van verschillende scholen uit het Antwerpse werkten we samen aan een groots verbindend kunstwerk rond ‘Aanbidding door de koningen’ van Rubens. Het werk van Rubens brengt mensen samen, op het doek en rond het doek. Dat wil dit project ook. Mensen samenbrengen van verschillende culturen en leeftijden. Daarom werkten we ook met de weeftechniek. Verbinding, letterlijk & figuurlijk!
Het werd een groot creatief feest waarbij we naar het werk keken door de ogen van de kinderen: actueler, hedendaagser en met een frisse blik. Het werd een kleurrijke & feestelijke interpretatie. En groot, heel groot. Het is 2,5 meter hoog en 2 meter breed. En in totaal werkten er zo’n 1300 Antwerpse kinder- & volwassen handjes aan!

Een groots project georganiseerd door Vuile Vingers maar met de samenwerking van velen! Dankjewel KMSKA, Stedelijke basisschool Fruithof uit Berchem, Stedelijke basisschool Aan De Stroom op Linkeroever, Leefschool de Toverbol in Hoboken, Ligo Antwerpen, Ontmoetingscentrum Nova in Hoboken, Academie Berchem, Academie Hoboken, Pak de draad op en iedereen dat er aan mee gewerkt heeft of zijn schouders er mee heeft ondergezet!

Wil je op de hoogte blijven van onze creatieve tips & workshops? Volg & like ons op instagram of onze facebook-pagina Vuile vingers.

Contact

contact@lynnbruggeman.be
  Vuile vingers
  Vuile vingers