Op weg naar Mysteria: kleine creatieve filosofen in De Singel

Wat een fantastisch concept! Samen met het gezin heerlijk brunchen in De Singel om dan de kinderen achter te laten in goede handen voor een creatieve workshop. Deze keer werken we in het thema ‘Mysteria’, aansluitend op het festival van De Singel. Twee toffe workshops werkten we uit voor de kleutertjes en voor de oudere kinderen. Het werd een swingend avontuur tussen strepen & sterren, op weg naar Mysteria.

Onze voeten tikken, onze haren swingen en onze krijtjes dansen. Op het ritme van de muziek, in de chaos van de lijnen gaan we op ontdekkingstocht. We gaan op een mysterieus avontuur op zoek tussen de sterren en de planeten. In deze workshop worden kinderen dansers, filosofen, wereldverbeteraars, kunstenaars en ontdekkers.
‘It’s all about the journey, not the destination.’

En wat een ‘journey’ werd het! Heerlijk om met kinderen na te denken, te dromen en te filosoferen over leven op een andere planeet. Wat maken ze fijne bedenkingen zoals ‘Dan kan je baas zijn van je eigen planeet!’ of ‘Wat moeten we dan doen met mensen in rolstoelen?’ Met als antwoord: ‘We maken ruimteschepen van rolstoelen!’ of ‘Je hebt daar geen rolstoelen nodig, want door de zwaartekracht kan je zweven en zwemmen door de lucht!’
(De workshop komt uit het dikke doeboek ‘Kleurenbuffet’ en werd speciaal voor de gelegenheid omgevormd tot een mysterieuze workshop voor kleine creatieve filosofen voor De Singel.)

Daarnaast konden ouders tijdens hun brunch ook een vlieg op de muur zijn. Ze keken mee via een live uitzending naar onze workshop en de pret die de kinderen hadden. Welke ouder wil dat nu niet? 😉 We sloten deze fijne brunch/workshop af met een toonmoment waarbij de ouders op ontdekking konden gaan tussen de werkjes. Met hun jonge kunstenaars, filosofen, wereldverbeteraars & avonturiers gingen ze op reis tussen de planeten en de filosofische uitspraken. Een zondag om niet snel te vergeten! Geniet je mee van de heerlijke sfeerbeelden hieronder?

Wil je op de hoogte blijven van onze creatieve tips & workshops? Volg & like ons op instagram of onze facebook-pagina Vuile vingers.

Contact

contact@lynnbruggeman.be
  Vuile vingers
  Vuile vingers