Pimped reality met je eigen monster!

Een nieuwe week, een nieuwe creatieve tip.

Aangezien de realiteit (#blijfinuwkot) al eens een beetje saai kan worden, gaan we onze realiteit een beetje pimpen.

Kijk eens rond je. Zou je iets in je kamer willen veranderen? Of een gigantisch huisdier in je living zetten? Ik leg je uit hoe we hiervoor te werk gaan.

Teken een (fantasie)dier

Neem een stevig wit blad (of plak het achteraf op een stukje karton) en een tekenpotlood. Ik wil wel eens weten hoe het zou zijn om een groot grappig monster in huis te hebben. Ik teken dus een monster op mijn blad, maar feel free om zelf iets anders te tekenen.
Schets eerst een ronde buik, dan het hoofd en de armen & benen. Als je deze basis heb, kan je beginnen fantaseren. Moet het er lief of toch een beetje gevaarlijk uitzien? Lacht het monster? Heeft hij tanden & klauwen? Of misschien grote oren en een lief wipneusje? Heeft hij stekels of eerder zachte haren? Enzovoort. Kijk nu naar je tekening. Heb je alles getekend? Zijn er nog details die je vergeten bent?

Eens je tevreden bent over je monster, kan je hem inkleuren. Zou het eerder een echt dier kunnen zijn? Dan kies je misschien voor grijze & bruine kleuren. Of misschien laat je je wel helemaal gaan en wordt het blauw? Denk ook aan schaduw & licht. Werk met stiften, kleurpotloden, krijtjes of verf.
Als laatste knip je het uit & plak je een satéstokje aan de achterkant als je figuurtje niet sterk genoeg is.

Neem een leuke foto

Nu kan je foto’s beginnen trekken. Hou hiervoor het monster dicht genoeg bij de camera, maar zorg wel dat het scherp blijft. Trek een reeks foto’s waarbij je kan beginnen spelen. Staat jouw dier op een muurtje? Of staat hij op het punt om een plant in één hap op te slokken? Speel met een spiegel. Of trek een foto met je broer of zus en zorg ervoor dat ze ver genoeg staan. Zo lijken ze kleiner dan je dier.

Of maak op deze manier een slinger om je kamer op te vrolijken. Of mss wil je altijd al een schommel in je kamer? Nu is het de moment! Teken, knip & maak leuke foto’s!

Coole Coronatip

Er is trouwens iets supercool van Google. Als je op een smartphone in google een dier opzoekt  dan zie je een beetje lager staan: ‘weergeven in 3D’. Klik hierop en voor je het weet staat het in je living! De dieren bewegen en je kan er rond lopen! Je kan ze verplaatsen & vergroten/verkleinen met je vingers. En zie dat er voldoende licht is in de ruimte.

Je kan kiezen uit: leeuw, cheetah, haai, paard, kat, arend, beer, alligator, papegaai, labrador, rottweiler, mopshond, eend, panda, pinguïn, geit, egel, octopus, wasbeer, pony, slang, tijger, schildpad, wolf (Anglerfish moet je in het Engels opzoeken om het in 3d te kunnen weergeven)

Als je niet naar de zoo kan, komt de zoo wel naar jou! Perfecte moment om iets bij te leren over dieren. Hoe cool is dat!

  

 

Wil je op de hoogte blijven van onze creatieve tips? Volg & like ons op instagram of onze facebook-pagina Vuile vingers. Voor meer leuke & inspirerende opdrachten, kan je ook eens het dikke knutselboek ‘Vuile vingers’ eens bekijken.

De doelstellingen op een rijtje: kinderen leren
-over perspectief & spelen met verhoudingen in de ruimte
-hun fantasie te gebruiken & deze om te zetten in een tekening
-oog te hebben voor details
-over wat dichtbij/veraf – voorgrond/achtergrond is & hiermee te spelen
-foto’s trekken (media)
-iets bij over virtual reality

Contact

contact@lynnbruggeman.be
  Vuile vingers
  Vuile vingers