Jeugdboekenmaand

Yes! We zijn weer vertrokken! De jeugdboekenmaand, een jaarlijks snoepfestijn voor al wie smult van woorden, mooie plaatjes & de geur van een boek. En het beste van al? Dit jaar draait de jeugdboekenmaand rond ‘Kunst’. En dan zijn we er natuurlijk als de kippen bij 😀

Een hele maand lang steken we de handen uit de mouwen. We maken een kinderkunstenmuseum, waar je leert om goed te kijken en je eigen exemplaar van bv ‘Het meisje met de parel’ mee naar huis te nemen. Het is zo fijn om te zien dat de kinderen versteld staan van wat ze kunnen.
Net als Matisse gaan we ook nog ‘Schilderen met scharen’. Vrolijke vormen in de zotste kleurcombinaties zorgen voor een kunstwerk dat nog een hele maand kan groeien in de Bibliotheek Kielpark. Ga er dus gerust heen deze maand, speel met ons mee & geef die extra (finishing) touch!
Daarnaast zwieren we er lustig op los met verf in een workshop ‘Slazwierderkunst’. Jackson Pollock had hierbij willen zijn!
En wil je het zelf van dichterbij meemaken? Open workshops die je met de familie kan bezoeken zijn:
Op 7 maart: Slazwierderkunst in de bibliotheek van Sint-Amands
Op 8 maart: Kinderkunstenmuseum in de bibliotheek van Puurs telkens van 10 tot 12u.
In samenwerking met de Bib Ham, Bib Kielpark, Bib Sint-Amands, Bib Puurs & Bib Vrede

Geraak je er niet en kan je niet wachten om zelf aan de slag te gaan? In het creatieve doeboek ‘Vuile vingers’ (Uitgeverij De Eenhoorn) vind je alvast enorm veel leuke artistieke opdrachten terug voor een hele maand ‘kunstpret’. Stroop de mouwen alvast maar op, want hieronder vind je een alvast de tip voor deze maand.

1 Drup de doorschijnende lijm uit de tube terwijl je cirkelvormige bewegingen maakt boven je blad.

2 Wanneer de lijm droog is, doop je je penseel in water en schilder je een cirkel op je blad over de gedroogde lijm heen.

3 Nu je blad nog nat is, doop je je penseel deze keer in de ecoline. Schilder langs de rand van de natte vlek. Zie je hoe de verf zich mengt met het water? Je kan nog enkele druppels ecoline laten vallen midden in de natte vlek.

4 Strooi dan een beetje zout over de natte verf. Je kan zowel dikke als fijne korrels uittesten.

5 Als laatste strooi je er de koffiekorrels over. Is je blad niet meer nat? Dan kan je altijd enkele druppels water laten vallen op de cirkel. Je ziet hoe de koffie zich mengt met het water en de verf.

Contact

contact@lynnbruggeman.be
  Vuile vingers
  Vuile vingers