Jeugdboekenmaand

Yes! We zijn weer vertrokken! De jeugdboekenmaand, een jaarlijks snoepfestijn voor al wie smult van woorden, mooie plaatjes & de geur van een boek. En het beste van al? Dit jaar draait de jeugdboekenmaand rond ‘Kunst’. En dan zijn we er natuurlijk als de kippen bij 😀

Een hele maand lang steken we de handen uit de mouwen. We maken een kinderkunstenmuseum, waar je leert om goed te kijken en je eigen exemplaar van bv ‘Het meisje met de parel’ mee naar huis te nemen. Het is zo fijn om te zien dat de kinderen versteld staan van wat ze kunnen.
Net als Matisse gaan we ook nog ‘Schilderen met scharen’. Vrolijke vormen in de zotste kleurcombinaties zorgen voor een kunstwerk dat nog een hele maand kan groeien in de Bibliotheek Kielpark. Ga er dus gerust heen deze maand, speel met ons mee & geef die extra (finishing) touch!
Daarnaast zwieren we er lustig op los met verf in een workshop ‘Slazwierderkunst’. Jackson Pollock had hierbij willen zijn!
En wil je het zelf van dichterbij meemaken? Open workshops die je met de familie kan bezoeken zijn:
Op 7 maart: Slazwierderkunst in de bibliotheek van Sint-Amands
Op 8 maart: Kinderkunstenmuseum in de bibliotheek van Puurs telkens van 10 tot 12u.
In samenwerking met de Bib Ham, Bib Kielpark, Bib Sint-Amands, Bib Puurs & Bib Vrede

Geraak je er niet en kan je niet wachten om zelf aan de slag te gaan? In het creatieve doeboek ‘Vuile vingers’ (Uitgeverij De Eenhoorn) vind je alvast enorm veel leuke artistieke opdrachten terug voor een hele maand ‘kunstpret’.

 

Contact

contact@lynnbruggeman.be
  Vuile vingers
  Vuile vingers