Op reis tussen de penselen & potloden in Brussel

Onze superfijne reeks in GC Op-Weule in Brussel zit er nog maar net op of we zijn hier alweer te gast om een superfijn creatief kamp in elkaar te steken! We gingen deze week op reis. Het werd een magische ontdekkingstocht langs gekke dieren, kunstenaars & tropische eilanden. Een reis tussen lijnen & vormen, kleuren & avontuurlijke technieken. Een creatieve week tussen de penselen & de potloden.

We hielden een heuse stempelbattle, speelden met taal, experimenteerden op muziek en maakten een echt kinderkunstenmuseum. Daarnaast leerden we tekenen als échte kunstenaars, ontdekten coole verftechnieken en lieten onze fantasie op hol slaan. We verzonnen stoere draken & prachtige vogels die net echt leken te vliegen. Experimenterend met houtskool & op zoek naar mooie kleuren & patronen maakten we supervrolijke diertjes. We droomden over vakantie, zon, zee & strand, maakten een stoere (3D)zonnebril en keken met andere ogen naar de wereld en onze kunstwerken. Om dan, een heerlijke week af te sluiten met onze eigen echte tentoonstelling!

Kortom, het was creatief genieten van begin tot einde en enkele pareltjes willen we jullie toch graag meegeven 🙂 De fijne sfeerbeelden kan je bekijken onder dit bericht.

 

“Ik heb van mijn gedichtenblad ook een instrument gemaakt door die gekartelde randjes, dan kan ik muziek lezen en maken tegelijkertijd!
Lena (9 jaar) over haar resultaat bij de workshop Stempelbattle, waarbij ze stempelen in een vormentaal, op zoek naar een ritme dat je ook terugziet in muziek en gedichten.

“Mijn draak woont in een land vol met ijs.”
Emilie (6 jaar) over haar diamantdraak. Door de magische verftechniek komen er mooie glinsteringen die doen fantaseren over ijs en diamanten.

Arthur (8 jaar) keek door zijn zelfgemaakte 3D-bril naar de lucht. “Als ik door mijn rode lens kijk naar de lucht, dan wordt die groen!.”

“Keitof dat ze met zoveel verschillende materialen & technieken aan het werk zijn gegaan!” (Ouders tijdens de expo.)

 

Wil je enkele van deze opdrachten uitproberen thuis? Je vindt ze terug in het dikke knutselboek ‘Vuile vingers‘. En er is nog meer creatief plezier in het nieuwe dikke knutselboek ‘Kleurenbuffet‘. Daar vind je veel ideetjes in terug voor nog een hele zomer knutselpret! 🙂

Wil je op de hoogte blijven van onze creatieve tips & workshops? Volg & like ons op instagram of onze facebook-pagina Vuile vingers.

Contact

contact@lynnbruggeman.be
  Vuile vingers
  Vuile vingers