6 tips voor Online Kinderkunstendag! + extra bonustip!

Het is weer zover! Kunstendag voor kinderen is altijd feest!
En Corona of niet, deze dag kan niet ongemerkt passeren! Hoe jammer we het ook vinden om niet samen deze dag door te kunnen brengen, we gaan er toch een creatief feest van maken!
Laten we alsnog de handen uit de mouwen steken en er een online top editie van maken!
Speciaal hiervoor hebben we onze meest artistieke tips op een rijtje gezet: 6 creatieve tips voor jou om er een superfijne Kunstendag voor kinderen van te maken!

 

1. Kijk als een échte kunstenaar naar de wereld tijdens een ontdekkingstocht
Heb je de voorbije weken ook al veel wandelingen gedaan? Ga deze keer dan eens op tocht en kijk door een heel andere bril naar de dingen.

 

2. Maak je eigen KotKunstboek of een KinderKunstboek

Een boek om uren mee zoet te zijn en je kunstig in uit te leven. Knip, plak, bedenk, maak, speel & teken er op los. Hier alvast enkele inspirerende tips om er aan te beginnen.

 

3. Pimp de wereld rondom je met deze coole creatieve virtual reality tip

Dankzij Google tover je de gekste dieren in je huiskamer, maar wij gaan nog een stapje verder en maken onze eigen gekke beesten die het huis op stelten zetten. Artistieke virtuele realiteit!

 

4. Leef je uit in dit superleuk creatief experiment met ecoline

Wordt een echte kunstenaar en speel & experimenteer met deze techniek. Ga je voor een wilde zee? Een prachtige blauwe lucht? Of toch eerder richting een griezelige nachtelijke scène?

 

5. Knipkunst! Leef je uit met schaar & oude tijdschriften

Een leuke artistieke activiteit met grappige mannetjes als resultaat. En je hebt alles gewoon al in huis liggen! Jep, Knipkunst is tof!

 

6. Krijg je niet genoeg van onze kunstige tips?

Bij Coronatips vind je nog meer uitgeschreven creatieve tips. En in het dikke knutselboek ‘Vuile vingers’ ontdek je zelfs nog veel meer leuke opdrachten rond kunstenaars & leuke kunsttechnieken!
Leuke opdrachten voor lange herfstvakanties, gezellige donkere dagen of wie weet wel voor op het verlanglijstje van dochter/zoonlief? Zo kan je schaduwpoppen maken, tekenen als een echte kunstenaar, robotjes maken uit wegwerpmateriaal, en nog veel meer. Inspiratie genoeg voor de komende winter 😉

 

Extra Bonustip!

Smos je vaak? Dan vind je dit vast geweldig om doen!

  1. Gebruik bijvoorbeeld een tas koffie, thee of chocomelk en maak er heerlijke vlekken mee op een oude enveloppe, krant, …
  2. Kijk nu naar je vlekken. Draai je papier in alle richtingen. Wat kan je er in herkennen?
  3. Neem enkele stiften of krijtjes erbij en verwerk je vlekken tot grappige mannetjes, mooie bomen, …
  4. Krijg je er niet genoeg van? Knip ze dan uit en maak er een grappige collage mee. Je kan de heuvels nog met koffie schilderen en er eventueel andere voorwerpen in verwerken.
Veel creatief plezier zondag! Maak er een feestelijke Kunstendag voor kinderen van!

Contact

contact@lynnbruggeman.be
  Vuile vingers
  Vuile vingers